Hoppa till sidans innehåll

Kumla Diplom SM

03 APR 2014 09:49
Klockan 17:30 samlas 3 förväntansfulla boxare plus Fredric och Isac som ledare vid Boråshallen för att åka till Kumla på diplom-SM. Årets Ymer Boxare är Tobias Bengtsson, Frej Johansson och Arvid Apelqvist som representerar Ik Ymer.
  • Uppdaterad: 03 APR 2014 11:24


Fredag 14/3 

Klockan 17:30 samlas 3 förväntansfulla boxare plus Fredric och Isac som ledare vid Boråshallen för att åka till Kumla på diplom-SM. Årets Ymer Boxare är Tobias Bengtsson, Frej Johansson och Arvid Apelqvist som representerar Ik Ymer. Starten på resan är lugn och stillsam men sedan händer något, batterierna i mobilerna är slut. Då börjar det att diskuteras allt möjligt förutom boxning. Med pratglada killar i bilen så blev det flera spännande diskussioner där några  var censurerade.

Lördag 15/3

Fredrik och Patrik var förtst uppe för att äta lite frukost innan invägningen kl 08:00.
Kvart i åtta kommer 2 trötta och en hyper pigg boxare ner i hotellreceptionen för att åka till invägningen. Efter invägningen tillbaka till hotellet där en god hotellfrukost väntade.
Åter på plats i Kumlahallen för årets Diplom-SM.

Arvid ,63 kg, var först ut av killarna och han mötte i Anton Borgesson från IF Linnea i en kvartsfinal. Arvid startade matchen lite avvaktande och rörde sig inte riktigt så mycket som han brukar. Första ronden var jämn med möjligt ett litet övertag till Arvid. Andra ronden var betydligt bättre med bra rörlighet. 

Även tredje ronden var Arvid den starkare boxaren även om Anton fick in ett par fina träffar. 
Arvid vann matchen med domarsiffrorna 3-0.Poäng 32-27
Frej, 46 kg, var den andra Ymerboxaren ut. Matchen var en semifinal mot Erik Tegerhag från Bålstad BK. Matchen startade lite avvaktande från Frejs sida medan Erik var explosiv i sin boxning.  Andra och tredje ronden blev bättre från Frejs sida. Frej hade en snygg boxning med bra rörelse och snygga slag, men fick aldrig upp nått tempo och han tappde garden lite emellanåt. Erik boxades inte alltid lika snyggt Erik fick däremot in en hel del slag i sina explosiva attacker. Domarsiffrorna blev 3-0 till Erik Tegerhag. poäng 29-24
Tobias vägde även han in på 63 kg och fick i semifinal möta Mauro Figueroa Örebro BK.
Tobias var betydligt längre än sin motståndare och kunde redan i första ronden utnyttja sin längd. Mauro var explosiv i början av ronden men hade inte orken att hänga i hela ronderna. En bit in i andra hade Tobias ett bra övertag med stundtals riktigt snygg boxning. Tredje ronden gick i samma anda som den andra och halvvägs in i ronden gav Mauro i princip upp matchen och Tobias kunde vinna matchen tämligen enkelt. Domarsiffrorna 3-0. poäng 28-23
I Arvids andra match (semifinal) möter han Louis Puerto från Hammarby IF.
Redan från start är det ett högt tempo och ett betydligt bättre motstånd än första matchen. Första ronden är jämn med möjligen ett litet övertag till Arvid.
Även rond två startade i ett bra tempo och Arvid rörde sig riktigt bra med en bra kombination av slag. Efter att Arvid fått in ett par fina slag blev Louis lite mer avvaktande och tappade fokus och öppnade då upp sig lite mer vilket Arvid kunde nyttja till sin fördel. Tredje ronden gick i samma anda som andra i ett högt tempo med fin boxning från båda boxaren. Arvid med sin rutin hade en bättre rörelse och fler kombinationer av slag vilket var till hans fördel. Sammanfattningsvis var det en riktigt bra match med ett högt tempo rakt igenom. Helt klart Arvids bästa match i karriären vilket även poängen visade.
Arvid tar hem segern med domarsiffrorna 3-0. poäng 35-30.
Då både Arvid och Tobias vägt in i samma viktklass och båda tagit sig till final ställde det till problem för tränare Fredric.
Två Ymer boxare i finalen.

Att både Arvid och Tobias kommer till final är jätteroligt men att behöva välja vem man skall coacha är mindre roligt. Fredric löste detta på bra sätt; han lånade in två coacher. Kungälvs Pontus Karlsson skulle få coacha Arvid och Isac Gustavsson skulle göra sin första match som sekond åt Tobias.

Söndag 16/3

Finaldagen börjar med en gemensam frukost. Resan till Kumla sporthall väjer Arvid och Tobias att åka i olika bilar.
Med en timma kvar till match började stämningen bli mer spänd mellan Ymerboxarna. 
Fast dom känner varandra väl och är bra kompisar så ser man en viss irritation mellan dem.
Båda boxarna sköte uppvärmningen för sig själva och går in i sin egen lilla bubbla.

Att notera är att Fredric verkar mer nervös än vad Arvid och Tobias är.

Final matchen

Efter att ha tränat båda killarna under flera års tid kändes det självklart roligt att ha båda två i en SM-final, men man vill inte välja att stå i någons hörna under match.
Därför bad jag om hjälp med sekonderingen under finalen av Pontus från BK Kungälv, samt av Isac vilket dom ska ha tack för.
Själv valde jag att stå i neutral hörna och heja på båda killarna.
Båda killarna gjorde en riktigt bra match, mycket rörelse och mycket slag under hela matchen, båda boxades precis som att det var vem som helst i andra hörnan vilket gjorde att det blev en rättvis match !
Det kändes skönt när matchen var över och jag äntligen kunde slappna av, båda grabbarna hade gjort en riktigt bra match !
Arvid, med nästan 40 matchers mer erfarenhet drog dock det längsta strået och vann matchen och kammade hem sitt fjärde raka Sm-guld! Ett mycket välförtjänt silver till Tobias!
domarsiffrorna 3-0. poäng 32-25
Som coach kan jag inte vara annat än nöjd med helgen. Ett Brons, Ett Silver och Ett Guld, samt att Arvid fick  "punchpralinernas pris" för bästa boxare under SM! Grattis Grabbar och tack för hjälpen Isac !
Skribent: Patrik Apelqvist och Fredric Shead
IK Ymer Boxning

Boråshallen (kartlänk)
 
Kontaktinfo
Ordförande Tage Isaksson, Bockasjögatan 2
50430 Borås
Telefon: +46702683515
E-post: This is a mailto link
 
 
Sponsorer
 
 

Postadress:
IK Ymer - Boxning
Ymergården, Jutabo
50790 Brämhult

Besöksadress:
BoråsHallen, Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: +46702683515, 0733392736
E-post: ikymerboxning@gmail....

Se all info