Hoppa till sidans innehåll

Comeback och andra godbitar från helgens boxning

22 OKT 2012 08:48
Det var boxning både på lördag och söndag. Först i Vänersborg, sedan i Göteborg...
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:13

 

20 oktober Vänersborg

 

Lördagen den 20 oktober fick IK Ymers diplomboxare Youdon Tsagaantsetseg möta hemmaboxaren och Vänerborgaren Jonathan Ståhlberg i 60 kg klassen. 25-27 blev poängen med favör för hemmaboxaren, trots det en mycket fin match av den unga ymeriten.

 

Ungdom

Michel Sandberg, 52 kg gick in i ringen mot den betydligt längre Abdulahi Abdi från Bk värend. Tränaren Tage Isaksson kommenterar: ”En välboxad match men motståndaren lyckades hålla Michel på avstånd, och det vann han på.”  0-3 blev domarsiffrorna.

 

Junior

91 kg Isak Gustavsson, IK Ymer mot Robin Lundberg, Skövde.

Isak gjorde en strålande insats i matchen mot Robin med perfekt skolad boxning mot en tuff fighter. 3-0 till Isak. 

 

Isac i Vänersborg 20 okt 

Ymer hade även en juniordebutant i form av Victoria Veermets i 57 kiloklassen. Victoria blev lite överraskad av Vårgårdas Emmelie Josefsson tuffa öppning men klarade av de flesta attacker bra, med ett bra fotarbete och känsla för boxning. 0-3 domarsiffror.

 

Senior

Steven Gorgees mot Nikki Filipinas i 60 kg klassen.

Denna matchen blev det tredje mötet boxarna emellan, och det blev en mycket välboxad match. Herrarna har mycket rörelse och är snabba som få. Inledningen var lugn men det märktes i luften att prestigen var stor ända från start. Även denna gång drog Boråsaren Steven Gorgees det längsta strået med 3-0 i domarsiffror.

 

Göteborg Söndagen den 21 oktober

Boxningsgala, Majorna.

Tränaren Tage Isaksson följde med Ymers Martin Axelsson ner till Göteborg och comebacken efter Axelssons axelskada var mycket efterlängtad.

I röd ringhörna fanns Hisingsbon Ahmed Smesem, 91 kg, 40 matcher och rankad 5:a i Sverige. I blåringhörna var Martin Axelsson, f.d Svensk mästare och tillika 91 kg, men utan matcher de senaste två åren. Första och andra ronden var mycket lugna av Axelsson. Tydliga träffar med vänster och sidestep banade vägen för en kontrollerad match. Tredje ronden pressades Ahmed desto hårdare av Martin och han fick möjlighet att känna på mer närkamp. 2-1 i domarsiffror till Martins favör gav mersmak för Ymeritens kommande boxningssäsong.

 

 

Fotograf Majorna - Bager Mohammadi

Fotograf Vänersborg - Sandra Gustavsson

 

Skribent: Anna Kull
IK Ymer Boxning

Boråshallen (kartlänk)
 
Kontaktinfo
Ordförande Tage Isaksson, Bockasjögatan 2
50430 Borås
Telefon: +46702683515
E-post: This is a mailto link
 
 
Sponsorer
 
 

Postadress:
IK Ymer - Boxning
Ymergården, Jutabo
50790 Brämhult

Besöksadress:
BoråsHallen, Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: +46702683515, 0733392736
E-post: ikymerboxning@gmail....

Se all info