Hoppa till sidans innehåll
Domarutbildning 8 sep Boråshallen

Nyttig information på domarutbildning

12 SEP 2012 16:44
Lördagen den 8 sep öppnades dörrarna i boxningslokalen upp för lite fika samt en dag full med information om både diplom och matchboxning. Steg 1 och steg 2 i domarutbildningen var på schemat.
  • Skapad: 12 SEP 2012 16:44

Inför utbildningen var 23 st anmälda (inkl 2 utbildare)

Deltagare var allt från aktiva boxare, nybörjare till ledare. Representation fanns bland annat från IK Ymer boxning (Borås Värdklubb), Bk Puma, BK Värend, Angered, Vaggeryd och Värnamo.

 

Dagen startade 08:30 med fika inför utbildningstart som skulle vara klockan 09:00.

Förmiddagen ägnades åt diplomboxning och större delen av eftermiddagen fokuserade gruppen på matchboxning. Utmärkta utbildningsledare var Per Engström och Mika Moisio.

 

Med utbildningmaterial i form av både overhead, kanon, regelbok och den verbala konsten förmedlades skillnaderna mellan match och diplomboxning, samt genomgång av de luriga situationerna en domare kan hamna i.

 

Efter genomgång av teorin fick även samtliga deltagare möjlighet att testa sina nyvunna kunskaper praktiskt, både i diplom och matchsituation. I den närliggande boxningslokalen var det förberett med domarbord, sekretariat, tidtagning mm. Förmiddagen fick två unga ymeriter boxas 3 ronder och deltagarna i gruppen fick möjliget att kolla på gardering/fotarbete/balans mm hos de aktiva. Bedömning gjordes först enskilt för att sedan diskutera ev likheter/skillnader i grupp. Likvärdigt gjordes på eftermiddagen då 2 seniorer från Ymer IK ställde upp på tre ronders matchboxning. Deltagarna fick då möjlighet att testa hur klickers används och fungerar.

 

Att förvandla teori till praktik upplevdes som väldigt positivt, även fast de flesta deltagarna var överens om att domarna har ett svårt jobb. All eloge till dem!

 

Sammanfattningvis så var det en fullspäckad dag med mycket information, nya boxningskontakter och en större förståelse för det jobb som sveriges boxningsdomare lägger ner på vår älskade sport.

 

Ymer IK vill rikta ett stort tack till alla deltagare och självklart en extra klapp på axeln till utbildarna Mika Moisio och Per Engström. Förhoppningvis har denna utbildning varit starten för våra framtida domare.

 

Fler bilder finns under bildarkivet!

Skribent: Anna Kull
IK Ymer Boxning

Boråshallen (kartlänk)
 
Kontaktinfo
Ordförande Tage Isaksson, Bockasjögatan 2
50430 Borås
Telefon: +46702683515
E-post: This is a mailto link
 
 
Sponsorer
 
 

Postadress:
IK Ymer - Boxning
Ymergården, Jutabo
50790 Brämhult

Besöksadress:
BoråsHallen, Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: +46702683515, 0733392736
E-post: ikymerboxning@gmail....

Se all info