Hoppa till sidans innehåll

SM- guld till Apelqvist – för tredje året i rad

09 APR 2013 11:01
Aprils första helg bjöd på lite drygt 120 diplommatcher i Boxnings-SM för ungdomar i Tidaholm. Startfältet var självklart tajt och många duktiga boxare funderade säkerligen på vad som komma skall och hur det skulle kännas att stå högst upp på pallen.
  • Skapad: 09 APR 2013 11:01

Dagen före SM och under morgonen i Tidaholm var Arvid Apelqvist, IK Ymer Boxning, riktigt kaxig och laddad. Han lottades till semifinal mot Yousef Mourad, en något kortare med väldigt duktig närkampsboxare. Under semifinalen fick inte Ymeriten till sin boxning till hundraprocent, han var nog lite nervös och kanske även lite trött efter många timmar i boxningshallen. De raka slagen inte satt som de brukade göra och Arvid själv var inte helt nöjd med sin boxning efter matchen, trots detta vann han med domarsiffrorna  3-0 och poängen 26-23.

 

Arvid o Fredrik Väntar på resultat i finalen 


På vägen hem från Tidaholm studerades morgondagens motståndare Ahmed Alwani på video. Även på söndags morgonen studerade tränaren Fredrik Shead och Arvid Apelkvist videon på Ahmeds semifinal och lade upp taktiken efter denna.
 
Även Ahmed Alwani var kortare än Arvid och hade en riktigt bra gard.
I finalen såg vi en helt annan Arvid än i seminfinalen, riktigt bra rörelse och de raka slagen satt perfekt.
Arvid var offensiv hela matchen igenom utan att göra något förivrat, vilket leder till att  Ahmed inte får någon riktig chans att komma in i matchen.


Detta är helt klart en av Arvids bästa matcher där han tar vara på den rutin han har och använder sin styrka och  snabbhet utan att tappa fokus på en fin boxning. 

 

IMG_0640

 

Arvid tar sitt tredje raka SM-GULD med domarsiffrorna 3-0 och poängen 29-25.

Tränare Fredrik tillägg efter matchen

”Om motståndaren i finalen hade varit ännu bättre så tror jag Arvid hade kunnat boxa till sig ännu högre poäng. Trots att killen han möte i finalen hade en stundvis bra gard och rappa attacker, så var Arvid hela tiden steget före. Detta var verkligen en av Arvids bästa matcher!”

 

IMG_0504

Skribent: Anna Kull
IK Ymer Boxning

Boråshallen (kartlänk)
 
Kontaktinfo
Ordförande Tage Isaksson, Bockasjögatan 2
50430 Borås
Telefon: +46702683515
E-post: This is a mailto link
 
 
Sponsorer
 
 

Postadress:
IK Ymer - Boxning
Ymergården, Jutabo
50790 Brämhult

Besöksadress:
BoråsHallen, Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: +46702683515, 0733392736
E-post: ikymerboxning@gmail....

Se all info