Hoppa till sidans innehåll

Sydsvenska mästerskapen

10 FEB 2013 21:55
Sydsvenska Mästerskapet i boxning är ett klassiskt mästerskap som haft en hel del starka namn i mästarraden genom åren och precis som den Norrländska motsvarigheten är det massor av prestige mellan klubbarna när de brakar lös med sina bästa förmågor. I år har ymerboxarna Martin Axelsson och Albin Albinsson deltagit tillsammans med diplomaren Arvid Apelqvist.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:21

 

Semifinal LÖRDAG,

Arvid Apelqvist, Ik ymer mötte Jack Falkman, Helsingborg. Dessa boxare har mött varandra flera gånger. Senast var det Apelqvist som fick höja armen tätt efter ringklockan, denna gång var det tyvärr Falkmans tur att ta hem segerpoängen.

 

Ymers andra semifinal var mellan

Albin albinsson, ik ymer - mohamed jawabreh, cjk. (dk)

Trots att Mohamed är danska juniormästaren förde Albin matchen direkt. 3 välboxade ronder mot en rörlig och på så sätt svårboxad dansk. 2-1 i domarpoäng till Ymers fördel.

 

Martin axelssom, ik ymer - Ahmed smesen, hisingen

En kontrollerad match aav Martin, med fin distans och bra boxning från början till slut.  "Fina kombinationer mot både kropp och huvud banade vägen för Martin denna match" kommenterar tränaren Tage efter matchen. 

 

Final, SÖNDAG

Albin albinsson, ik ymer - Sven fornling, winning bc

Albins motståndare är en rutinerad boxare med ca 60 matcher i bagaget, och närmare 10 år i boxningsringen. Med som Sven själv kommenterade efter matchen så är vår Albin " en tuff och hård jävel" så trots sina 17 matcher gav han ett bra motstånd. Sven tog hem seger denna gång, mycket trött. Albin tog ett steg framåt som boxare, så all heder åt dig.

 

Martin axelsson, IK Ymer - Martin Nihlen, lunds bc

Fd svensk mästare från Borås mot Lunds relativt nykorade juniormästare blev en sevärd match för publiken i malmö denna helg. Axelsson fick jobba lite hårdare än semifinalen för Nihlen är både hård och tuff. Men en konstant boxande och hela tiden pressande Axelsson ger inte motståndaren inte mycket utrymme, så seger till Ymerboxaren var odiskutabel.

"Martin boxas rätt, och han anpassar sig bra mot båda sina motståndare, vilket ger två riktigt bra matcher och en sydsvenskmästare" säger tränaren Tage.

 

Sammanfattningvis, förutom fin boxning, blev det således ett guld, ett silver och ett brons till IK Ymer Boxning.

Skribent: Anna Kull
IK Ymer Boxning

Boråshallen (kartlänk)
 
Kontaktinfo
Ordförande Tage Isaksson, Bockasjögatan 2
50430 Borås
Telefon: +46702683515
E-post: This is a mailto link
 
 
Sponsorer
 
 

Postadress:
IK Ymer - Boxning
Ymergården, Jutabo
50790 Brämhult

Besöksadress:
BoråsHallen, Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: +46702683515, 0733392736
E-post: ikymerboxning@gmail....

Se all info