Hoppa till sidans innehåll

Underbara säsongsdebuter

30 SEP 2013 14:14
Ymerboxare gjorde säsongsdebut i Gävle denna helgen, och det gjordes med bravur.
  • Skapad: 30 SEP 2013 14:14

Falken cup är en internationell turnering med ca 200 boxare, och två ymeriter utöver tränare Tage Isaksson var på plats denna helg i Gävle.

 

I Albin Albinssons viktklass, lätt tungvikt 81 kg, var det var sju boxare invägda. Lottningen gjorde att Albin fick stå över fredagens match, och lottades istället in mot ryssen Viktor Gricjus som boxas för Botkyrka BK, Stockholm.

Det visade sig vara en stark och uthållig boxare med mycket kondition. Men med teknik och taktik av Albin boxade ymeriten ut ryssen helt efter skolboken. 3-0 till Albin så lördagen var räddad,och klar för final på söndag.

Finaldag i andra ringhörnan stod Bed Broadhurst från Castel Hill Bolton,England. En lång boxare, närmare huvudet längre än Albin, även han med tydliga segrar i kvart- och semifinal.

Alvin, med hjälp av tränare Tage och Karol, spikade taktiken genom att gå in på halvdistans med tät gard och låta Bed slå, och samtidigt pressa honom. I andra ronden kunde Albin öka tempot, medan Bed mattades mer å mer. I tredje var det inget snack om saken vem som skulle vinna, Bed var riktigt illa ute ett par gånger efter några hårda träffar av Albin. Säker seger och guldmedalj genom ytterligare en poängseger med 3-0 till Albin.

En mycket stark insats av Albin, som även gav han priset som cupens bästa boxare. Grattis Albin!

 

Zabrina Holmström debuterade även denna helg i Gävle. Hon mötte en tuff tjej i 75kg klassen, Elin Cederos från BK Rapid. Tyvärr gick det inte lika bra för Zabrina som för Albin, utan det blev en teknisk knockout i andra ronden. Men denna kvinnliga ymerit är mycket tuff, så hem på kammarn och slipa lite till så kommer hon tillbaka ännu starkare, det är vi övertygade om! 

 

Mvh Tage IK Ymer boxning

Skribent: Anna Kull
IK Ymer Boxning

Boråshallen (kartlänk)
 
Kontaktinfo
Ordförande Tage Isaksson, Bockasjögatan 2
50430 Borås
Telefon: +46702683515
E-post: This is a mailto link
 
 
Sponsorer
 
 

Postadress:
IK Ymer - Boxning
Ymergården, Jutabo
50790 Brämhult

Besöksadress:
BoråsHallen, Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: +46702683515, 0733392736
E-post: ikymerboxning@gmail....

Se all info